Mag informatika

Preuzimanje WIN 10 na računala i utjecaj na aplikacije

Dragi klijenti i korisnici Mag poslovnih aplikacija,

Molimo Vas da PRIJE preuzimanja i instalacije WIN 10 sustava kontaktirate Mag kako bi napravili sve potrebne korake kako ne bi došlo do gubitka baza i podataka.

Hvala

Ekipa Maga

Share on Facebook

Uspješna (re)certifikacija sustava Poliklinika!

Dragi naši klijenti i korisnici,

S posebnim ponosom objavljujemo kako je naša aplikacija Poliklinika dobila još jedan certifikat te je time potvrdila svoje mjesto među specijaliziranim proizvođačima softvera za specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu – G9. 

"Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je dana 24.06.2015 izvršio provjeru Vašeg programskog rješenja za specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu – G9. Kako je provjera rezultirala pozitivnim rezultatom, ovim Vam pozivamo na potpisivanje i preuzimanje zapisnika."

Ponosna ekipa Mag informatike! 

Share on Facebook

Novi modul Knjige Urudžbenog zapisnika - izvoz datoteke .epk prema sustavu e-PK Hrvatske pošte

S posebnim zadovoljstvom predstavljamo novi modul Knjige urudžbenog zapisnika koji omogućava brzu i jednostavnu izradu e-PK datoteke koju je moguće dostaviti u e-PK sustav Hrvatske pošte.

Posebnost ovog modula je priprema i izvoz svih izlaznih pošiljaka u jednu datoteku. Gotova datoteka se na jedan klik prebacuje u e-PK, a korisnicima se olakšava rad jer se izbjegava ručno vođenje u MS Excelu ili stvarnoj papirnoj knjizi, te je na taj način i znatno skraćeno vrijeme čekanja obrade dostavljenih pošiljaka na prijamnom pultu HP-a.

Svi korisnici koji imaju puno izlaznih pošiljaka od sad mogu predavati elektronske prijamne knjige i tako si olakšati rad s istima. Organizacija slanja velikih količina pošiljaka bez ispisivanja papirnih obrazaca sada je znatno olakšana i u konačnici svima štedi vrijeme, novac i papir.   

Aplikacija će biti omogućena svim zainteresiranim korisnicima obzirom da će finalna verzija biti izdvojena kao zasebna aplikacija te neće ovisiti o licenčnom pravu Knjige urudžbenog zapisnika.

Kako to izgleda u praksi?

1. KORAK

Priprema pošiljaka: Korisnik važe pošiljku, lijepi odgovarajuće naljepnice i prijamne brojeve na knjižene pošiljke ili ih ispisuje na omotnice. Korisnik unosi podatke o pošiljci.

2. KORAK
Prijenos datoteke na web sustava e-PK: Korisnik u Knjizi urudžbenog zapisnika kreira datoteku u formatu .epk (tekstualnom).

3. KORAK
Predaja datoteke: Predaja datoteke na obradu u sustav Hrvatske pošte.

4. KORAK
Predaja pošiljaka u poštanskom uredu ili u sortirnici: Radnik Hrvatske pošte obavlja identifikaciju i ulaznu
kontrolu pošiljaka.

5. KORAK
Verifikacija popisa pošiljaka i formiranje PK: Ovaj korak obuhvaća zaprimanje pošiljaka, ovjeru i izdavanje odgovarajuće potvrde.

Hrvatska pošta svojim ugovornim korisnicima pruža bržu uslugu preuzimanja pripreme za slanje pošiljaka, putem elektronske prijamne knjige (e-PK). 
e-PK je sustav koji omogućuje predaju prijamnih knjiga, s podacima o pošiljkama, u elektronskom obliku putem interneta. e-PK sustav Hrvatske pošte je potpuno besplatan za sve korisnike, a za korišenje sustava trebate pristup internetu i korisnički račun otvoren kod Hrvatske pošte. 

Više možete pročitati na: https://epk.posta.hr/

 

Za svoju probnu verziju aplikacije, slobodno se javite u Mag, na broj 01/46 40 222 ili na mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Share on Facebook

Intervju sa osnivačem i direktorom Miroslavom Milakom

Pročitajte u intevjuu za Tehnološki park, što o tvrtki danas misli njezin osnivač i direktor, g. Miroslav Milak.

"Za biti poduzetnikom u hrvatskoj treba imati puno volje i živaca. Od trenutka otvaranja tvrtke pa do osvajanja tržišta i nagrada dug je put. Malo je sretnika koji imaju sreću da su odmah uspjeli svoju ideju dovesti do realizacije i tako prikupiti dovoljno kapitala za miran i bezbrižan rad. U svakom slučaju, kod nas postoji i mreža poslovnih anđela i nekoliko poslovnih inkubatora, pa je danas malo lakše početi nego prije desetak godina.

U svakom slučaju, oboružajte se strpljenjem i ako preživite prve dvije poslovne godine, preživjet ćete i ostale."

Više: http://www.tehnopark.hr/Intervju-mjeseca/Mag-informatika-kvaliteta-posvecena-klijentu

Share on Facebook

Arhivar XML - eksport arhive za Državni arhiv

Ponukani mnogobrojnim upitima za neku jednostavniju aplikaciju koja će omogućiti stvarateljima arhivske građe jednostavnu izradu XML datoteke koju su dužni dostaviti nadležnom državnom arhivu jednom godišnje, Mag je odlučio pomoći svojim korisnicima i napraviti ArhivarXML aplikaciju.

ArhivarXML kreator je mala uredska aplikacija koja služi za lakše i brže automatsko kreiranje XML datoteke obveznicima (stvarateljima) arhivske građe, te dostavljanje popisa u XML formatu, nadležnom državnom arhivu. Omogućava jednostavno strukturiranje, organiziranje i popisivanje cjelokupne arhivske građe, kao i statistiku arhivske građe.

Za više informacija pogledajte: http://www.mag.hr/software/arhixml-kreator-eksport-arhivske-grade-u-xml-format/pregled-2

 

Share on Facebook

Tehnička podrška - live chat

Prilagođena rješenja

Možemo vam ponuditi vrhunsku uslugu i nemjerljive prednosti koristeći naš softver. Svaka ideja, prijedlog ili sugestija može biti realizirana što nas čini odličnim izborom za nadolazeće poslovne izazove.

Mag informatika - Gdje smo?

Mag informatika, Dragutina Golika 63, Zagreb, Hrvatska

Kliknite na kartu za detaljan prikaz