U utorak, 20.11.2012. godine, u prostorijama Udruženja obrtnika grada Samobora, Šmidhenova 34, održana je sjednica sekcije autostruke gdje smo gostovali na poziv predsjednika sekcije g. Prekrata.

Dnevni red se odnosio na pitanje FISKALIZACIJE U PROMETU GOTOVINOM za autoservise i autostruku općenito, a Mag informatika je sudjelovala kao predstavnik proizvođača specijaliziranih aplikacija upravo za tu struku.

Na sastanku su obrtnici postavljali konkretna pitanja vezana uz fiskalizaciju i naplatu svojih potraživanja nakon što se uvede fiskalno poslovanje 01.04.2013. godine. Većina prisutnih obrtnika uglavnom je upoznata s novinama u području fiskalizacije. Pitanja obrtnika odnosila su se na konkretan rad s računima nakon 01.04. te na način slanja istih u Poreznu Upravu. Kod struke autoservisera problem je specifičnost poslovanja i naplata u večernjim satima koja je uglavnom van radnog vremena. Prema novom Zakonu, naplata će se kontrolirati zajedno s radnim vremenom servisa, te će biti nemoguće poslovati na dosadašnji način. Obrtnici su ovaj problem istaknuli kao najveću prepreku njihovom budućem radu.

Obrtnici su na sjednici upoznati s budućim potrebama što se tiče fiskalnog poslovanja, od nabave informatičke opreme, certifikata do stručnih aplikacija koje će im olakšati budući rad.

izvor http://www.udruzenje-obrtnika-samobor.hr