Radni nalog

altRadni nalog se izdaje u obliku dokumenta, te služi praćenju radova koje obavlja pojedina osoba ili organizacijska jedinica poslovnog subjekta.

Na radnom nalogu nalaze se sve stavke koje su potrebne kako bi djelatnici, kojima se izdaje radni nalog, bili u potpunosti informirani s radovima koji ih očekuju na terenu.

  • Broj radnog naloga
  • Datum
  • Partner i objekt
  • Kategorija radova
  • Voditelj projekta i djelatnici
  • Prijevoz
  • Stavke radnog naloga (zatraženi radovi)
  • Napomene

Aktivna lista radnih naloga

Svi radni nalozi koji su uneseni u bazu podataka, a nisu zaključeni ili su djelomično zaključeni nalaze se na aktivnoj listi radnih naloga, te su označeni drugom bojom ovisno o statusu.

Nezaključeni i djelomično zaključeni radni nalozi razlikuju se bojom od zaključenih radnih naloga kako bi se korisnici lakše snalazili u mnoštvu zapisa.

Odabirom pojedinog radnog naloga moguće je pregledati stavke naloga, kreiranu dokumentaciju i dostavnice. Moguće je otvoriti radni nalog i napraviti izmjene ukoliko je potrebno. Zaključivanjem naloga zaključuju se i sve stavke u nalogu te se on uklanja s aktivne liste.

Aktivna lista naloga

Glavni podaci naloga

Kod kreiranja radnog naloga potrebno je odabrati datum naloga, naziv partnera odnosno naručitelja radova, lokaciju pregleda, kategoriju naloga i prijevozno sredstvo.

Potrebno je odabrati objekt i stavke radnog naloga povezati s djelatnikom koji je zadužen za pojedinu stavku.

Podaci radnog naloga

Naručeni radovi

Nakon što su popunjeni glavni podaci radnog naloga moguće je odabrati stavke radnog naloga.

Stavke radnog naloga podrazumijevaju odabir naručenih usluga, količinu, zaduženog djelatnika, te dodatni opis ukoliko je potrebno.

alt

Zaključivanje i storniranje radnog naloga

Svaki kreirani radni nalog moguće je zaključiti. Zaključivanjem radnog naloga zaključuju se sve dodane stavke, te je daljnja promjena omogućena jedino opcijom storniranja naloga. Nakon što je radni nalog storniran potrebno je kreirati potpuno novi nalog sa izmijenjenim podacima.

Zaključivanje i storniranje radnog naloga izvodi se iz prozora radnog naloga.