Nalozi za utovar

nalog za utovarNakon što naručitelj prijevoza potvrdi narudžbu prijevoza robe, izvršitelj usluge ispunjava nalog za utovar. Nalog se automatski kreira iz narudžbe prijevoza robe, te je potrebno popuniti samo dodatna polja naloga.

Nalog za utovar sadrži detalje narudžbe: relaciju prijevoza, datum utovara robe i datum istovara, vrstu robe koja se prevozi i u kojoj količini. Obavezni su i podaci o adresi utovara i istovara robe.

Naloga za utovar može biti više uz jedan Putni radni list (PRL), ovisno o broju različitih lokacija utovara i istovara robe.

Povezivanje naloga i PRL-a

Na putnom radnom listu prikazuju se podaci naloga za utovar koji su trajno vezani za PRL, te ih je moguće otvoriti, pregledati i ispisati na pisač.

Više o putnim radnim listovima možete pročitati ovdje.

Podaci o utovaru i istovaru

Podaci o utovaru i istovaru robeNalog za utovar mora sadržavati sve detalje prijevoza koji se odnose na robu, te utovar i istovar iste.

Podaci se automatski povlače s narudžbe robe, te je potrebno popuniti polja koja su prazna, a bitna su za nalog.

Podaci o vozilu

U podacima vozila evidentira se vozilo koje će odraditi naručeni prijevoz za koji se kreira nalog za utovar. Potrebno je dabrati vozača, te se povezuje nalog za utovar s putnim radnim listom.

Više o vozilima možete pročitati ovdje.