Postavke aplikacije

altPostavke aplikacije određuju neke osnovne postavke rada i korištenja aplikacije.

Određuje se prikaz određenih podataka, upisuju se podaci subjekta koji će se ispisivati na izvještajima i naljepnicama, određuju se postavke rasporeda, te se unose i druge funkcije koje olakšavaju rad s aplikacijom.

Traka s alatima

Trake s alatima standardno postoje u svim aplikacijama Mag informatike.

Postoje dvije alatne trake: Standard i Aplikacija. Traka Standard je omogućena ukoliko je otvoren barem jedan  izbornik ili katalog.

Statusna traka

Statusna traka nalazi se uz donji rub prozora i prikazuje razne korisne informacije o trenutnom statusu, odabranom objektu unutar programa ili opciji u izborniku.

Traka prečaca

Traka prečaca služi za brže i lakše kretanje među najčešće korištenim katalozima. Nalazi se uz lijevi rub prozora, te se sastoji od više različitih gumbi koji služe za pokretanje svih kataloga koji se nalaze u Aplikaciji.

Traka prečaca otvara se automatski s pokretanjem aplikacije.

Sve aplikacije Maga imaju aktiviranu traku prečaca, te je time znatno olakšan rad u svim programima.

Padajući izbornici

altPadajući izbornici su također standardni dio svih aplikacija Mag informatike.

Kretanje po izbornicima isto je kao i u bilo kojem Windows prozoru. Klikom na ime izbornika, isti će se otvoriti u Dropdown formi.

Registracija aplikacije

Registracija aplikacijeDa bi ste se upoznali s programom, možete koristiti probnu verziju programa nakon čega možete registrirati program za koji je odobrena licenca.

Za registraciju programa i dodatna pitanja obratite nam se kako bismo mogli pomoći u vezi aplikacije i odgovoriti na moguća pitanja.