Poboljšanje poslovne konkurentnosti

Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja

14.7.2011 12:57:00 | Autor/Izvor Limun.hr

U Razvojnoj agenciji Zagreb, 14. srpnja 2011. održana je radionica “E-POSLOVANJE ZA LAKŠI POČETAK”, u okviru EU projekta “e-Poslovanje”, za početnike u poduzetništvu. Projekt vrijedan 1,55 milijuna eura, financiran je iz pretpristupnog EU fonda IPA, (komponenta IIIC Regionalni razvoj–regionalna konkurentnost). Započeo je s provedbom u svibnju 2010. godine, a provodit će se do ožujka 2012. godine, navodi  se u priopćenju.

Cilj Projekta je poboljšati konkurentnost subjekata malog gospodarstva povećanjem razine svijesti o važnosti elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja povećanjem razine korištenja “e-poslovnih” i “e-komercijalnih” mogućnosti. Iako čak 97% tvrtki u Hrvatskoj koristi računala u svom radu, ipak samo manji dio njih koristi sve prednosti koje donosi e-poslovanje.

Glavni partner projekta je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a operativnu provedbu projekta preuzelo je 10 poduzetničkih potpornih centara, među kojima je i Razvojna agencija Zagreb-TPZ d.o.o. Centrima će se dodijeliti na kraju Projekta 550.000 eura za kupovinu ICT opreme namijenjene promicanju upotrebe elektroničkog poslovanja.

Informativni seminar ( 9. lipnja 2011.)

Nakon obavljene pripreme realizacija Projekta u Razvojnoj agenciji Zagreb započela je 9.lipnja 2011. informativnim seminarom s temom na kojem su se zagrebački poduzetnici, obrtnici i oni koji bi to željeli postati upoznali s projektom „e-poslovanje – poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“.

Radionica (14. srpnja 2011.)
U drugoj fazi Projekta Razvojna agencija Zagreb organizirala je, 14. srpnja 2011. prvu radionicu pod nazivom  „E-POSLOVANJE ZA LAKŠI POČETAK“. Radionici je prisustvovalo preko dvadeset sudionika, poduzetnika početnika i osoba zainteresiranih za pokretanje vlastitog obrta ili trgovačkog društva.

Cilj radionice bio je pružiti poduzetnicima početnicima znanja o elektroničkom poslovanju koja će im biti korisna u realizaciji njihovih poduzetničkih projekata.

Voditelj radionice bio je Saša Grozdanić, a suradnice u realizaciji radionice bile su Anita Brajković, u organizaciji, a kroz zanimljiva i stručna predavanja Marina Grgić Eldić, i Tamara Didak iz Razvojne agencije te Gordana Brlobaš iz tvrtke MAG-Informatika d.o.o., ističe se u priopćenju.

Poboljšanje poslovne konkurentnosti