Službena tjedna lista prodanih albuma u Hrvatskoj rezultat je obrade podataka u aplikaciji Mag informatike

Da li ste znali da je Mag informatika zaslužna za službene tjedne liste prodanih albuma u Hrvatskoj? Mag i HDU su zajedničkim snagama razvili jedinstvenu aplikaciju na ovim prostorima. Radi se o aplikaciji koja obrađuje podatke pristigle iz svih glazbenih prodavaonica i na osnovu tih podataka kreiraju se top liste najprodavanijih albuma posljednjih tjedan dana. Iz toga, naravno, proizlaze i mjesečne i godišnje statistike pa tako na jednom mjestu HDU ima sve podatke potrebe za praćenje prodaje.

TOTS je jedina službena lista prodanih domaćih i stranih albuma u Hrvatskoj.

Za razliku od top-lista formiranih po ukusu urednika, poslanim SMSovima ili telefonskim pozivima, TOTS nastaje na osnovi stvarnih prodajnih rezultata ovlaštenih CD shopova, koje je verificirala Hrvatska diskografska udruga.

Po uzoru na svjetske prodajne top-liste, svaki kupljeni album u naljepnicom označenom prodajnom mjestu glas je ZA određeni album. Svaki tjedan kompjutorski obrađeni prodajni rezultati se zbrajaju i tvore tjednu top listu. Ovo je pravi “peoples choice”!

Ovakva lista, formirana na objektivnim pokazateljima, pravi je prikaz stvarnog stanja na glazbenom tržištu i relevantna podloga za dodjelu priznanja za nakladu.

Pogledajte više o HDU na njihovim web stranicama: www.hdu.hr

Web stranice s top listama: www.hdu-toplista.com

Primjer top liste pogledajte ovdje

Mogućnosti:

  • Import podataka iz excel-a
  • kreiranje tjedne mjesečne i polugodisnje i godisnje top liste
  • kreiranje domace, strane i kombinirane top liste
  • izvještaji
  • prepoznavanje albuma prema bar-code-u
  • obračuni prodaje