Opći katalozi

Opći katalozi su dodatni katalozi u programu koji služe evidentiranju dodatnih podataka bez kojih glavni katalozi ne bi mogli funkcionirati jer se u njima podaci odabiru u obliku padajućih izbornika.

Opći katalozi

Statusi prijevoza i upita

Na ovom mjestu se unose mogući statusi upita za prijevoz robe koji se odabiru u završnoj fazi kreiranja upita.

Status narudžbe robe moguće je naknadno mijenjati, te je moguće dodavati i brisati statuse po potrebi.

Država, mjesta i regije

Država, mjesta i regijeU katalozima država, mjesta i regija unose se podaci koji se odnose na mjesta u kojim se obavlja transport određene robe.

Podatke je moguće mijenjati, dodavati ili brisati po potrebi korisnika.

Valute

U ovaj katalog unose se sve potrebne valute, ovisno o potrebi, koje se koriste u poljima gdje se unosi cijena tj. novčani iznos naručenog prijevoza robe.

Vrste vozila

Vrste vozila za transport robeU popratni katalog unose se vrste vozila koja se nalaze u voznom parku.

Podaci se odabiru prilikom kreiranja upita za narudžbu prijevoza ili prilikom same izrade sve potrebne dokumentacije koja se veže za vozilo i vozača.

Vrste robe

Moguće je unijeti neograničenu količinu i vrstu robe koje se kasnije odabire u drugim katalozima prilikom popunjavanja podataka o robi za koju se naručuje ili izrađuje konkretan upit za prijevoz robe.

Opći katalozi

Kategorija partnera

Kategorija partnera se kreira prilikom unosa novog partnera u bazu podataka. Iz tog razloga bitno je unijeti kategorije u popratni katalog.

Roba

U katalog robe unose se nazivi robe s popratnom jediničnom mjerom. Podatke je moguće izmjenjivati i dodavati.

Usluge

U katalog usluga unose se nazivi robe s popratnom jediničnom mjerom. Usluge se odabiru prilikom popunjavanja ostalih kataloga.