ESOŠ Elektrostrojarska obrtnička škola novi korisnik Matične knjige!

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo Elektrostrojarsku obrtničku školu iz Zagreba (ESOŠ), Selska cesta 83, kao novog korisnika aplikacije Matična knjiga učenika.

Aplikacija će se koristiti u odjelu obrazovanja odraslih, gdje će se voditi sve matične knjige kao i sve svjedodžbe i potvrde o školovanju.

Dobro nam došli i ugodan rad želimo svim korisnicima!

Ekipa Maga

 

Inače, škola je organizirana u 33 razredna odjela, a pohađa je oko 750 učenika (što znači da su i dalje najstarija i jedna od najvećih obrtničkih škola u Hrvatskoj!)

• Učenici se obrazuju u 2 područja:

1. ELEKTROTEHNIKA sa zanimanjima:

elektromehaničar, elektroinstalater, autoelektričar i elektroničar- mehaničar

2. STROJARSTVO sa zanimanjima:

automehatroničar , automehaničar, autolimar, zlatar, puškar

• Nastava je organizirana po sistemu tjedan teorijske, tjedan praktične nastave u dva turnusa, pri čemu se teorijska nastava sastoji od temeljnih općih i stručnih predmeta, a praktični dio naukovanja, čiji je cilj osposobiti učenika za potpuno samostalan rad se odvija u obrtničkim i školskim radionicama.
• Škola omogućuje prekvalifikacije, doškolovanje iz trogodišnjih obrtničkih i industrijskih programa u četverogodišnje programe za strojarskog tehničara i elektrotehničara, usavršavanje odnosno napredovanje u zvanje majstora, te upis na više ili visoke škole po odluci Sveučilišta.
• Praktična znanja i vještine učenici usvajaju u laboratorijima za vježbe iz elektro predmeta, kao i u praktikumima i specijaliziranim radionicama za strojarske predmete, od kojih izdvajaju suvremeni praktikum Ford za automehaniku, autolimariju i autoelektriku, kao i Renault Kabinet za automehaniku i autoelektriku.

Izvor: web stranice škole ESOŠ

esoš