Katalog rasporeda

Aplikacija nudi mogućnost naručivanja servisa preko rasporeda za naručivanje vozila.

Svaki zakazani termin moguće je izmijeniti, te korisnik aplikacije ima potpunu kontrolu nad pregledom naručenih servisa. Omogućen je odabir tjednog i mjesečnog prikaza rasporeda, filtriranje termina prema linijama servisa, jednostavno i napredno pretraživanje zapisa odabirom više kriterija pretraživanja i sl.

Korištenjem rasporeda naručivanja vozila mala je vjerojatnost da će doći do preklapanja termina.

Katalog vozila

altSva vozila vezana su za pojedinog partnera ili osobu. Svako vozilo može imati više vlasnika, a promjenom vlasništva nad vozilom i svaki vlasnik može imati nekoliko vozila.

Više o vozilima možete pročitati ovdje.

Katalog partnera

Lista partneraU Katalogu partnera (vlasnika vozila)  vodi se evidencija podataka vlasnika vozila. Podaci o vozilima i vlasnicima su razdvojeni, jer postoji mogućnost da jedan vlasnik posjeduje više vozila, a i vozilo može imati više vlasnika, kako prošlih, tako i budućih.

Katalog partnera sadrži sve potrebne privatne i poslovne podatke, moguće je odrediti popust na materijale i usluge, snimati podatke partnera u katalog dobavljača, evidentirati akontacije i izdavati avansne potvrde, te druge mogućnosti.

Takvu bazu podataka partnera moguće je pretraživati i doći do željenog podatka na brz i jednostavan način.

Katalog djelatnika

altU Katalog djelatnika upisuju se podaci svih djelatnika Autoservisa. Ukoliko je pojedini djelatnik ujedno i korisnik aplikacije, moguće mu je dodijeliti korisničko ime i zaporku za pristup aplikaciji.

Djelatnika, koji više nije u radnom odnosu nije potrebno brisati iz aplikacije, već mu se samo dodijeli opcija “neaktivan”. Brisanje se ne dozvoljava zbog povezanih podataka računa, predračuna, radnih naloga kao i ostale kreirane dokumentacije.

Katalog skladišta

Omogućeno je kreiranje nekoliko skladišta na kojima se drži roba, rezervni dijelovi i slično. Može ih biti neograničen broj, a unosi i stavke neovisni su jedni o drugima.

Više o skladišnom poslovanju možete pročitati ovdje.

Katalog materijala i usluga

altKatalog materijala i usluga predstavlja katalog u koji se unose podaci materijala/usluga koji se koriste prilikom servisa nekog vozila.

Više o materijalu i uslugama možete pročitati ovdje.

Katalog dobavljača

Katalog dobavljača predstavlja Katalog u kojem se evidentiraju svi dobavljači robe, rezervnih dijelova i slično. Služi za bolji pregled podataka dobavljača.

Svakog unesenog dobavljača moguće je povezati s određenim artiklom, te se dobavljači odabiru prilikom naručivanja robe, kreiranja primki ili ručne izrade stavaka knjige ulaznih računa.

  • Pregled isporučene i neisporučene robe po dobavljaču s dokumentom narudžbe
  • Unos podataka dobavljača robe
  • Mogućnost unosa datuma odgode plaćanja i rabata za pojedinog dobavljača
  • Evidencija odobrenja po dobavljaču s iznosom i datumom

Ostali katalozi

Opći katalozi

Dodatni katalozi u programu služe evidentiranju dodatnih podataka, a bez kojih glavni katalozi ne bi mogli funkcionirati.

Grupe materijala i usluga

Svaki materijal ili uslugu moguće je dodijeliti grupi materijala (npr. sve vrste guma idu u grupu guma).

Povijest vlasnika i naloga

Za svako vozilo vodi se povijest vlasništva nad vozilom kao i povijest odrađenih naloga. Takvim načinom rada vidi se cjelokupna povijest nad vozilima.

Vozači

Svakom vozilu moguće je dodati više vozača koji nisu vlasnici vozila ali se koriste njime i dovoze ih na servis.

Kalendar

Uz raspored naručenih servisa nudi se još jedan kalendar u kojem je moguće voditi evidenciju sastanaka ili obveza svakog radnika u autoservisu.

Info linije računa

U općim katalozima moguće je unijeti popratne info linije računa koje će se ispisati na same dokumente ukoliko se odaberu ili postave kao unaprijed predodređene.