Izrada svjedodžbi

Izrada svjedodžbiIzrada svjedodžbi izvršava se na kraju svakog obrazovnog razdoblja, dok se završna svjedodžba kreira nakon završetka školovanja u obrazovnoj ustanovi.

Podaci učenika automatski se preuzimaju na svjedodžbu, te je potrebno samo odabrati predmete ili odabrati već kreiranu listu razrednih predmeta i upisati odgovarajuće ocjene.

Izrada završne svjedodžbe

Izrada svjedodžbeZavršna svjedodžba se izrađuje prilikom završetka školovanja polaznika unutar obrazovne ustanove.

Preuzimanjem podataka je automatizirano kako bi se skratilo vrijeme kreiranja same završne svjedodžbe.

Ispis svjedodžbe

Ispis svjedodžbeSvjedodžbu je moguće automatski ispisati nakon unosa svih potrebnih podataka koji će se nalazit na samoj svjedodžbi.

Svu dokumentaciju pa tako i svjedodžbe, moguće je izvesti u PDF format.

Definirani predmeti

Definiranje predmetaKreiranjem prve svjedodžbe za polaznika, moguće je povući sve predmete koji su definirani za razred kojem polaznik pripada. Definirane predmete moguće je odabirati prilikom kreiranja svake svjedodžbe, neograničen broj puta.

Dizajn svjedodžbe

Dizajn svjedodžbiAplikacija nudi mogućnost uređivanja polja svjedodžbe prema vlastitim potrebama.

Otvaranjem dizajna svjedodžbi omogućen je odabir u kojim poljima će se ispisivati nazivi predmeta na svjedodžbu. Ukoliko se određena polja ne poklapaju moguće ih je ručno korigirati označavanjem i pomicanjem polja.

Dizajn završne svjedodžbe

Dizajn završne svjedodžbeOmogućeno je uređivanja polja završne svjedodžbe prema vlastitim potrebama.

Odabirom opcije dizajna otvara se već dizajnirana svjedodžba u kojoj postoji mogućnost odabira u kojim poljima će se ispisati nazivi predmeta na svjedodžbi i ukoliko se neka polja ne poklapaju moguće ih je ručno namjestiti.

Na mjestima gdje se ispisuje naziv predmeta na svjedodžbi nalaze se crvene i crne oznake koje označavaju da li će se naziv premeta ispisati ili ne.

Ispis naziva predmeta

Prikaz polja za ispis na svjedodžbeObzirom na različite vrste obrazovnih ustanova kojima je namijenjen ovaj program, neke svjedodžbe imaju prazan prostor naziva predmeta. Kućica s kvačicom pored svakog naziva predmeta određuje da li će naziv tog predmeta biti ispisan na svjedodžbi ili ne.