Pretplate

PretplataPretplata je unaprijed uplaćen novac za časopise, novine, knjige koje će se tek izdati i slično.

U Katalogu pretplata podaci su podijeljeni u dva dijela zbog bolje preglednosti, a podaci pretplata vidljivi su samo za časopis koji je odabran. Pretplate se kreiraju iz osoba ili partnera za određenu godinu, određeni časopis, te za određeni broj kopija. Podaci osoba ili partnera, časopisa i godine povlače se automatski na samu pretplatu.

Više o časopisima i pretplatama možete pročitati ovdje.

Vrste pretplata

Razne vrste pretplataPostoji više vrsta pretplata:  redovni, inozemni, izvanredni, počasni itd.

Za svaku vrstu pretplate moguće je kreirati popuste za određenu godinu koji će se automatski odraziti na kreirane pretplate ovisno koja se vrsta pretplate odabere.

Vrsta pretplate bira se prilikom kreiranja pretplate za nekog člana tj. pretplatnika.

Ispis obrazaca uplatnica

Kroz aplikaciju omogućeno je podešavanje polja obrazaca na koje će se ispisivati uneseni podaci. Polja je moguće pomicati u više smjerova.

Sve promjene potrebno je snimiti nakon završetka podešavanja.

Uređivanje polja obrazaca

Nalozi za plaćanje

Odabirom opcije naloga za plaćanje otvara se katalog u kojem se nalaze svi nalozi koji su kreirani za pojedinog primatelja.

Unutar kataloga kreiranih naloga isti se razliku bojom ovisno da li su plaćeni ili ne. Za svaki pojedinačni nalog omogućena je evidencija uplata.

Svaki kreirani nalog moguće je poslati na listu naloga za plaćanje. Nalogu se odabire vrsta naloga i pozicija ispisa, te ga se ispisuje na obrazac ili je moguće podatke izvesti u PDF i Excel.

Odabirom osobe, partnera ili ustanove moguće je kreirati listu tj. dodati jedan ili više zapisa koji će se pojaviti na listi za ispis.

Lista naloga

altLista naloga je lista na kojoj se nalaze nalozi (virmani) koje se uređuju za ispis.

Za svakog člana unesenog u aplikaciju moguće je kreirati nalog za plaćanje  s i popuniti ga s odgovarajućim podacima.

Nakon što je nalog za plaćanje ispunjen šalje se na listu za ispis. Na listi se odabire vrsta i pozicija ispisa, te se podaci ispisuju na pisač.

Na listu naloga za plaćanje omogućen je odabir naloga koji se žele ispisati, kreiranje duplikata naloga, uređivanje i uklanjanje zapisa, detaljne promjene podataka kreiranih naloga, te druge mogućnosti.

Kreiranje liste naljepnica

Lista naljepnicaPostoji mogućnost kreiranje liste naljepnica, s podacima osoba i partnera koje se lijepe na omotnice.

Kreiranje liste naljepnica vrši se preko kataloga osoba ukoliko se kreiraju liste za određene članove ili preko kataloga ustanova ukoliko se javi potreba za listom naljepnica namijenjenih ustanovama. Format naljepnica ovisi o vrsti naljepnica koje se žele koristiti, te je ispis moguće prilagoditi odabranom formatu.

Više o naljepnicama možete pročitati ovdje.