Rad s podacima

Grupiranje zapisa pomaže bržem i lakšem pronalaženju potrebnih podatka i omogućeno je po svim stupcima tablica. Dovoljno je da se ime stupca odvuče u zasivljeni dio prozora gdje piše:” Ovdje dovucite zaglavlje kolone radi grupiranja u tom polju”, i podaci će se grupirati.

Za vraćanje podataka u prvobitni pogled tablice, potrebno je ponoviti postupak ali obrnutim redoslijedom. Vraćanjem stupca u tablicu, podaci će se ponovno prikazati u tabličnom obliku.

Izvoz podataka u MS Excel

Ukoliko se javi potreba za izvozom podataka, u neke od drugih formata, omogućen je izvoz podataka u MS Excel tablicu iz koje je moguće kopirati podatke i koristiti ih u razne svrhe.

Kreiranje, uređivanje i brisanje zapisa

altZapisi se dodaju, uređuju i brišu u svakom glavnom katalogu, na identičan način što dodatno olakšava rad s aplikacijom.

Moguće je unositi neograničen broj zapisa, a ukoliko dođe do potrebe za brisanjem podataka potrebno je dodatno namjestiti brojače dokumenata kako ne bi došlo do problema s prazninama u tablicama.

Promjena redoslijeda stupaca

Promjena redoslijeda stupacaPromjena redoslijeda stupaca radi se povlačenjem imena stupca na poziciju gdje se želi smjestiti taj stupac za pregled. Sve aplikacije “pamte” raspored stupaca prilikom izlaska iz programa, stoga nema potrebe za stalnim premještanjem na željenu poziciju.

Stupce je moguće razmjestiti po želji ili je moguće sakriti određene stupce koji nisu potrebni.

Sortiranje podataka

altSortiranje podataka vrši se jednako u svim tablicama aplikacije.

Klikom na ime stupca, automatski se sortiraju podaci u stupcu, uzlazno ili silazno.

Mali trokutić pored imena stupca govori o redoslijedu prikaza podataka. Trokutić prema dolje je silazni prikaz od A do Z, a trokutić prema gore je uzlazni prikaz od Z do A (ili po brojevima, ovisno o podacima u stupcu).

Način prikaza

Prikaz podataka omogućen je u obliku tablice ili u obliku grupiranih podataka.Ovisno o želji i potrebi korisnika stupce je moguće jednom namjestiti, te će aplikacija zapamtiti zadnji prikaz podataka prije zatvaranja programa.